SVE ĆE SE OVO JEDNOM LANE ZVATI...

Naš proslavljeni košarkaški reprezentativac Dragan Milosavljević uprkos rigoroznim merama u Malagi pun optimizma u zajedničkoj borbi koju svi vodimo protiv pandemije.
Dragan Milosavljević trenutno igrač Unikahe iz Malage svoj košarkaški put je počeo u kruševačkom Napretku za koji je nastupao tri sezone pre selidbe u Kragujevac. Posle jedne sezone u Radničkom put ga je naveo u beogradski Partizan gde je proveo pet sezona. Za vreme tog trofejnog perioda crno-belih zajedno sa legendarnim trenerom Duškom Vujoševićem je osvojio dve ABA lige, četiri titule šampiona Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća. Za vreme igranja u našem najtrofejnijem klubu stekao je i status reprezentativca. Nakon toga kratko je branio boje berlinske Albe sa kojom je osvojio Kup Nemačke dok se na vernost sadašnjem klubu obavezao 2017. godine.
U vreme kada je ceo svet stao zbog situacije sa pandemijom koronavirusa sigurno smo se svi zapitali kako profesionalni sportisti provode vreme u izolaciji. Popularni Gaga nam je približio kako se bore sa virusom u Španiji:
„Trenutne mere u Španiji su totalna izolacija u karantinu, postoji mogućnost odlaska u market ili apoteku ali mora se poštovati distanca između kupaca. Zabranjeno je kretanje u grupama već samo jedna osoba može da ide ili da vozi do marketa ili apoteke. Na ulicama se može videti dosta policije i vojske.“
Neizostavno pitanje je da li trenira tokom vremena u karantinu:
„Naravno da treniram, svi smo dobili program i određene sprave koje možemo koristiti kući. Iz kluba nam dostavljaju sredstva za dezinfekciju, rukavice, maske... Sve to nam pomaže da ostanemo koliko toliko u treningu tokom ove situacije“.
Svaki sportista obično kaže da osim treninga nema dovoljno vremena za druge aktivnosti. Sada je sticajem okolnosti drugačija situacija pa nas je zanimalo pored treninga kako provodi ostatak vremena:
„Često se čujem sa porodicom tokom dana, pogledam neki dobar film, i pošto sam osuđen na sebe radim neke stvari koje nisam radio do sada tako da svakog dana čistim, peglam, perem i spremam hranu.“
Iako Draganu ovo nije prva vanredna situacija tokom svog života jer je u istoj situaciji i bio prilikom bombardovanja naše zemlje, zanimalo nas je da napravi paralelu između ta dva perioda:
„Taj period je bio jako težak za sve, opet kao dete nisam proživljavao to i gledao na način na koji sada gledam pa mi je teško da napravim poređenje. Sigurno mi je bilo tada dosta lakše tada jer kada si dete nisi svestan svega što se dešava oko tebe.“
Svi se nadamo da će se situacija sa pandemijom smiriti ali šta će biti sa sportom nakon tog perioda:
„Za sada niko ne zna i ne može da kaže kako će se stvari odvijati nakon prestanka epidemije, želja klubova je da se završi prvenstvo iz dosta razloga pa i finansijskog jer su svi klubovi na velikom gubitku. Sigurno je da će se ubrzati liga ako se nastavi a možda dođe i do promene formata plej-ofa. Dosta će uticati pandemija na dalji tok ove i sledeće sezone pa i olimpijskih igara, ali mislim da za sada niko ne zna kakve će posledici ostaviti ovakva situacija u celom svetu.“
Za kraj Dragan ima poruku za sve svoje sugrađane:
„Da se ne bi kajali kasnije potrebno je da svi poštuju i pridržavaju se izolacije. Ostanite kod kuće, čuvajte sebe i druge, vodite računa o dezinfekciji i higijeni, pravite distancu kada ste napolju ili u marketu. Ja se uvek setim reči Duleta Vujošević koji je rekao 'sve će se ovo jednom lane zvati'“ – završava Milosavljević svoju priču iz Malage.

Autor: Lazar Jović
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions