ODRŽANA PROMOCIJA PUBLIKACIJE “KRUŠEVAČKI SPORT KROZ ISTORIJU”

U velikoj sali Narodnog muzeja u Kruševcu održana je promocija publikacije „Kruševački sport kroz istoriju“ čiji je izdavač Sportski savez grada Kruševca a autor Aleksandar Nikolić.
U prisustvu tridesetak predstavnika javnog i sportskog života grada Kruševca održana je promocija publikacije „Kruševački sport kroz istoriju“ koja obuhvata vremenski period od 1897. godine kada datiraju prvi pisani podaci o organizovanom bavljenju sportom u Kruševcu pa sve do današnjih dana. Publikacija je obuhvatila i pratila istorijski razvoj 37 kruševačkih sportova . Na 445 strana teksta bogato ilustrovanih fotografijama iz različitih perioda, ova knjiga štiti od zaborava sve ono što u svetu sporta u ovog gradu ne sme da se zaboravi.
Na promociji publikacije skupu su se obratili predsednik Sportskog saveza grada Kruševca u ime izdavača ,prof.dr Vladimir Koprivica kao recezent , kao akter opisanih istorijskih događaja u publikaciji g-din Mladen Mlađa Nešić istaknuti sportski pedagog i istaknuti sportski radnik grada Kruševca jedana od kruševačkih sportskih legendi, i autor Aleksandar Nikolić tehnički sekretar u Sportskom savezu grada Kruševca.
Povod za izdavanje knjige bila je 2021. godina koja predstavlja 650 godina od osnivanja grada Kruševca i nastavak tradicije koja je nasleđena od bivše SOFK- Kruševac koja je davne 1971. godine izdala publikaciju „25 godina organizovanog bavljenja fizičkom kulturom u gradu Kruševcu“ koja je izdata povodom šest vekova od osnivanja Kruševca a čiji je autor bio g-din Desimir Zdravković –Ćesa tadašnji sekretar SOFK-Kruševac.
Cilj izdavanja publikacije je trajno beleženje važnih istorijskih podataka iz oblasti sporta u Kruševcu i pokušaj da se od zaborava otrgnu pioniri razvoja kruševačkog sporta , sportske organizacije i sportske institucije koje su uticale na rast i razvoj kruševačkog sporta.

Autor: Lazar Jović
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions