TRENINGOM DO ZVEZDA

Ivana Tadić već tri godine igra odbojku u Francuskoj za francuski klub Kamper ali ne zaboravlja svoj grad odakle je napravila prve odbojkaške korake.
Surov je svet profesionalnih sportista. Ako želiš da uspeš u sportu moraš da budeš spreman da se odrekneš mnogih stvari u životu i da budeš disciplinovan u radu. Talenat se podrazumeva ali bez velikog rada i odricanja nema velikog rezultata. Kruševljanka Ivana Tadić je na dobrom putu da se aktivno bavi odbojkom i otkriva nam svoje iskustvo u procesu školovanja i stvaranja igrača za najviše odbojkaške domete.
Ona je svoje prve korake napravila u školskoj sekciji "Junior" u Osnovnoj školi "Jovan Popović" u kojoj se i školovala.
"Prvi susret sa odbojkom se desio u mojoj osnovnoj školi gde sam počela da se upoznajem sa čarima odbojkaške igre. Kasnije sam svoje prve utakmice igrala u odbojkaškom klubu Knez Lazar pre nego što me je put odveo u San Rafael" - započinje razgovor Ivana.
Želja za odbojkom ju je odvela u Frakcusku, u klub San Rafael, gde je nakon toga igrala u Tuluzu i sada se nalazi u odbojkaškom klubu Kamper i stiče nephodno odbojkaško iskustvo.
"Nakon završetka osnovne škole odlučila sam se za odlazak u Franscusku gde su mi u klubu u kome sam tada trenirala ponudili odlične uslove za svoj razvoj. Dosta je drugačije od svega što sam do tada navikla ali morala sam da se prilagodim novoj sredini, novim ljudima, jezikom, kulturom... Olakšavajuća okolnost mi je što se moja sestra Ana takođe bavi sportom. Ona igra košarku u Tarbu koji se nalazi blizu granice sa Španijom dok sam ja bila u Kamperu koji se nalazi na severo - zapadu Francuske pa mi je dala dosta saveta kako da lakše prebrodim adaptaciju na novu sredinu." - ističe Ivana i dodaje:
"Što se tiče sporta tu nisam imala prevelikih problema, uglavnom sam se susretala sa vežbama koje su mi poznate samo je intezitet i obim treninga dosta jači nego što sam do tada trenirala. U klubu su me svi lepo prihvatili iako sam najmlađa u timu dosta mi pomažu u savladavanju novih znanja i mislim da sam dosta napredovala u dosadašnjem radu." - sumira utiske Tadić.
Momci i devojke koji treniraju odbojku u Kruševcu imaju optimalne uslove za svoj razvoj ali po rečima Ivane u Francuskoj je to dosta drugačije organizovano i prilagođeno mladima koji se bave odbojkom:
"Moj običan dan kada sam igrala u Tuluzu počinje tako što doručkujem u kantini posle čega idem na dva školska časa. Nakon toga odlazim na prepodnevni trening pa na ručak posle koga sledi kratak odmor. Posle odmora opet imam dva časa u školi pa popodnevni trening nakon čega odlazim na večeru i i onda se vraćam kući. Sve je organizovano dosta drugačije nego kod nas ali sam se sada navikla na takav režim rada pa mi dosta čudno kada dođem kući na odmor tokom leta. Iako bi trebala da odmaram ovih mesec dana jednostavno ja moram da treniram jer mi je da tako kažem sve to "ušlo pod kožu" i ja osećam da sam svakim treningom sve bolja i želim da dostignem svoj maksimum u odbojci".
Već se naslućuje odgovor na naše sledeće pitanje kako provodi slobodno vreme:
"Trening je moje slobodno vreme" - kroz smeh nam govori i dodaje:
"Trudim se da što više vremena provedem sa porodicom koju ne viđam tokom godine ali i dalje praktikujem sa treninzima dvaputdnevno. Radim individualno sa mojim trenerom Markom Ljubićem koji mi dosta pomaže u elementarnoj tehnici koju nemam vremena da radim u Francuskoj. Između treninga se viđam sa drugaricama i trudim se da upotpunim vreme sa svim stvarima koje mi nedostaju tokom cele godine." - ističe Ivana.
Kada bi mogla da vrati vreme i da izabere svoj put da ostane ili da opet krene u beli svet odgovor je:
"Opet bi isto izabrala, nisam razmišljala na tu temu ali mislim da bi isto postupila, mnoge stvari mi nedostaju pre svega porodica ali ja imam svoj cilj i sprmena sam da radim da bi ga dostigla" - zaključuje Tadić.
Ivana je završila školovanje u Francuskoj i nedavno je proslavila svoj 18. rođendan u svom gradu i nakon povratka u Kamper je očekuju novi izazovi u karijeri gde se očekuje da debituje za prvi tim ove ekipe.

Autor: Lazar Jović
0

0 Komentara

Napišite komentar

Sponzori

Newsletter

Pretplatite se na email vesti i prvi saznajte sve sportske informacije

Kontakt informacije

Dušana Radića 20, 37000 Kruševac

037/3433673

officesportko@gmail.com

Pratite nas
Galerija

© Sportske Vesti. Powered By AM Programming - Business Solutions